Current Affairs Quiz – 04 December 2018

0
5

Current Affairs Quiz – 04 December 2018

1. Which space company has launched the largest satellite of India?
A) spacex
B) European Space Agency
C) CNES
D) Arrival Space

Click here to view answer

North D) Arianes Space. The France-headquarter Arianes Space successfully launched GSAT-11, which is the heaviest satellite built by ISRO in its port in French Gianna.

2. Which of the following antibiotics is used in the poultry industry?
A) Cephalosporins
B) Collistine
C) Fluoroquinolone
D) Macrolides

Click here to view answer

Answer B) colistin. The government has allegedly proposed to ban colistine, to increase the weight of antibiotic poultry widely used in poultry industry.

3. The name of Delhi Daredevils was kept __________.
A) Delhi capitals
B) Delhi lion
C) Delhi devils
D) Delhi Express

Click here to view answer

Answer A) Delhi Capitals Indian Premier League franchisee Delhi Daredevils has been renamed as Delhi Capitol before the 2019 Indian Premier League season.

4. Kylian wins the MBPE Best Young Player Award, which is related to ____.
A) Cricket
B) Hockey
C) Football
D) Basketball

Click here to view answer

North C) Football Kylian Mbab, who won the 19-year-old World Cup of France, won the Trophy Kopa, which was awarded the Best Youth player under the age of 21 in the Ballon d'Or Festival in Paris on Monday's function.

5. Which company has become the world's most valued company on $ 870 BN?
A) Google
B) Microsoft
C) Amazon
D) Apple

Click here to view answer

North Sea) Amazon. A few days after Microsoft removed the apple, Jeff Bezos Amazon became the world's richest person, briefly becoming the world's most valued company.

6. Celebrated on Indian Navy Day.
A) December 2
B) December 3
C) December 4
D) December 5

Click here to view answer

North Sea) December 4. India celebrates Navy Day to celebrate the success of the Operation Trident during the Indo-Pak war of 1971.

7. Which game has become the best & # 39; Best game of 2018 & # 39; between 3 Google Play awards. Have won?
A) pub
B) Grand Theft
C) Minecraft
D) H1 Z1

Click here to view answer

Answer A) Pabaji Online Multiplayer Battlefield Game Player Unknown Battlefield (PUBG) has announced Google's & quot; Best 2018 & quot; for Android apps on the Play Store. Wins three awards in the awards.

8. Which country's captain has won the Ballon DOR award?
A) Slovenia
B) Partition
C) Serbia
D) Croatia

Click here to view answer

North D) Croatia Midfielder Luca Modrici, who took Croatia to their first FIFA World Cup final, won this year's Ballon d'Or.

9. Which country is connected to the SpaceX Aerospace Agency?
A) China
B) USA
C) Japan
D) Russia

Click here to view answer

Answer B) USA. Started SpaceX, led by Elon Musk, successfully launched 64 satellites on its Falcon 9 rocket in the Earth's orbit on Monday, establishing a new US record.

10. Ludhiana city is located in __________.
A) Delhi
B) Punjab
C) Assam
D) Arunachal Pradesh

Click here to view answer

Answer B) Punjab The Punjab Cabinet approved the proposal to set up an international civil terminal at Air Force Station, Halwara, in Ludhiana district. The Punjab government will provide 135 acres of land for the terminal.

11. Who was awarded the Ballon d'Or for female football for the first time?
A) Dzsenifer Marozsán
B) Amandine Henry
C) Eda Hagerberg
D) Pernal Harder

Click here to view answer

Answer C) Eda Hagerberg Ada Hagerberg was awarded the first female ballon d'oder to a female footballer. Hagerberg has represented Norway at the young international level, and made his debut for the senior team in 2011.

12. To raise the World Bank _______ billion to fight climate change.
A) $ 200
B) $ 300
C) $ 500
D) $ 800

Click here to view answer

Answer a) $ 200 The World Bank Group said that it would double its 5-year investment to $ 200 billion to fight climate change between 2021-2025.

13. Under the Emergency Response Support System (ERSS), a State All Emergency Number & # 39; 112 & # 39; To launch, after Himachal Pradesh, which state has become the first state in the North-East and the second state in the country?
A) Nagaland
B) Assam
C) Arunachal Pradesh
D) Manipur

Click here to view answer

Answer A) Nagaland Himachal Pradesh became the first state in the northeast and after the second, in Himachal Pradesh, under the Emergency Response Support System (ERSS), an all-India emergency number & # 39; 112 & # 39; To launch

14. Who is the first Indian to be elected to the ISSF Judge Committee?
A) Ram Kumar M
B) Sibin Thertle
C) Rigil Gilbert
D) Pawan Singh

Click here to view answer

North D) Pawan Singh Pawan Singh is also the joint general secretary of National Rifle Association of India (NRAI). He was the former coach of the Indian shooting team.

15. Yes, has been appointed as an independent director for the bank's board?
A) Vijaya Kumar
B) Elangovan Sembagam
C) TS Vijayan
D) Lalith Yadav

Click here to view answer

Answer C) TS Vijayan Yes Bank has appointed TS Vijayan, Chairman of the Life Insurance Corporation (LIC) as an Independent Director on the Board of Private Sector with immediate effect.

Post views: 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here